Meny

ANTIPAST / FÖRRÄTTER / STARTERS

Antipasto (Italienska förrätter) har en självklar plats i det italienska köket, och inleder måltiden som en aptitretare. Hos Ernesto kan du få uppleva dessa smaker som om du vore i Italien, med samma genuinitet och kärlek.

SE MENYN

Antipasti / Förrätter / Starters

Composizione Ernesto
Ett urval av Ernestos favoritdelikatesser
A selection of Ernesto’s favorite delicacies

Carpaccio di manzo
Tunt skivad oxfilécarpaccio med ruccola, hyvlad parmesan och balsamicoreduktion
Thinly sliced beef with arugula, parmesan cheese and balsamic reduction

Tartar di manzo al tartufo
Råbiff på oxfilé med rödbeta, kapris, rödlök, friterad palsternaka & emulsion på tryffel och jordärtskocka
Steak tartare with beetroot, caper, red onion, fried parsnip & emulsion on truffle and artichoke

Polpo alla griglia
Grillad bläckfisk med het paprikakompott och het salami
Grilled polpo with lemon, on a bed of bell pepper crème and spicy salami

Baccalá mantecato alla veneziana
Monterad saltad långa med friterad polenta, confiterad tomat & dill
Salted fish with fried polenta, confit tomato & dill

Treccia di mozzarella di bufala
Buffelmozzarella med tomat och basilika
Buffalo mozzarella with tomato and basil

Bruschetta alla romana
Klassisk bruschetta med tomat, vitlök och basilika
Bruschetta with tomato, garlic and basil

Allergisk? Vänligen fråga var personal så hjälper vi dig!

PRIMI PIATTI / PASTA

Italienare äter pasta varje dag och de blir aldrig trötta på det. I Italien används pastan som primi piatti dvs innan kött eller fisk.

SE MENYN

Primi piatti / Pasta

Rigatoni con punte di filetto e gorgonzola
Rigatoni med oxfilé i krämig gorgonzolasås
Rigatoni with fillet of beef and gorgonzola sauce

Lasagna alla bolognese
Klassisk Lasagna bolognese
Classic Lasagna bolognese

Scialatielli ai frutti di mare
Färsk scialatielli med havets läckerheter i tomatsås
Scialatielli with seafood and tomato sauce

Tagliolini al tartufo
Tagliolini med säsongens tryffelsås och sparris
Tagliolini with seasons truffle sauce and asparagus

Parmiggiana di melanzane
Aubergingratäng med mozzarellaost, tomatsås, parmesan & basilika
Aubergine gratin with mozzarella cheese, tomato sauce, parmesan & basil

Panciotti con finferli e fontina
Fylld pasta med kantarell och fontina ost, i salviasås med gräslök och persilja
Stuffed pasta with chanterelles and fontina cheese, in sage sauce with chives and parsley

Risotto

Risotto con guanciale, zucchini, mascarpone e nocciole tostate
Risotto med rimmad griskind, zuchini, mascarpone ost & rostade hasselnötter
Risotto with rimmed pork cheek, zucchini, mascarpone cheese & roasted hazelnuts

Risotto Gamberi e taleggio con pepe rosa
Risotto med tigerräkor, tomat, taleggioost, rosépeppar och blåmusslor
Risotto with prawns, tomatoes, taleggio, rosé pepper and mussels

Letar du efter en vegansk pasta? Fråga vår personal så hjälper vi dig!
Allergisk? Vänligen fråga vår personal så hjälper vi dig!

SECONDI / KÖTT / MEAT

”Il secondi piatti” kan vara en rätt av kött eller fisk och i Italien det äter man efter pastan, tillsammans med ”contorni” som består för det mesta av grönsaker.
Vi på Ernesto använder svenska närproducerade råvaror av bästa kvalité.

SE MENYN

Secondi / Kött / Meat

Filetto di manzo al pepe verde
Oxfilé med rostad potatis, säsongens grönsaker och grönpepparsås
Beef fillet with roasted potatos, seasons vegetables and green pepper sauce

Filetto di manzo su tavoletta
Oxfilé plankstek, potatis och rapsbroccoli duchesse, rödvinsås, bearnaisesås och baconlindad sparris
Italian tavoletta with grilled beef and gravy, served with potato rapsbroccoli duchesse

Fegato di vitello
Ungnötslever stekt i salviasmör med potatispuré
Liver fried in salvia butter, served with potato purée

Petto di pollo ripieno
Panerat kycklingbröst. fylld med svamp och rökt scamorza, serveras med rostad potatis och aioli
Breaded Chicken breast filled with mushroom and smoked scamorza, served with roasted potatoes and aioli

Saltimbocca alla romana
Kalvytterfilé utbankad lindad med parmaskinka, serveras med potatis purée, säsongens grönsaker och vitvinskysås
Thin fillet of veal served with potato purée, seasons vegetables and white wine gravy

Carré d´agnello tartufato
Lamm racks med pumpa puré, pancetta, potatis & rotselleri ragú, rödvinssky & tryffel
Lamb racks with pumpkin puree, pancetta, potato & celeriac ragú, red wine gravy & truffle

Allergisk? Vänligen fråga vår personal så hjälper vi dig!

I PESCI / FISK / FISH

”Il secondi piatti” kan vara en rätt av kött eller fisk och i Italien det äter man efter pastan, tillsammans med ”contorni” som består för det mesta av grönsaker.
Vi på Ernesto använder svenska närproducerade råvaror av bästa kvalité.

SE MENYN

I pesci / Fisk / Fish

Pepata di cozze
Vinkokta musslor med tomat, citron och grillat bröd
Wine steamed mussels with tomatos, lemon and grilled bread

Trancio di luccioperca su purée di cavolfiore
Halstrad gös med blomkålspuré, bakad blomkål, syrad rödkål & karameliserad citrongrässky
Grilled pikeperch with cauliflower puree, baked cauliflower, pickled red cabbage & caramelized lemon grass sauce

Allergisk? Vänligen fråga vår personal så hjälper vi dig!

DOLCI / DESSERTS

Tira mi sù betyder ungefär ’dra mig upp’, eller mer bildligt ’pigga upp mig’, vilket kommer av att rätten innehåller kaffe och kakao, som båda innehåller uppiggande ämnen.

SE MENYN

Dolci / Desserts

Tiramisù
Klassisk Tiramisù
Classic Tiramisù

Gelato misto
Tre kulor italiensk glass
Italian ice cream

Sorbetti misti
Tre kulor italiensk sorbet
Italian sorbet

Crème brûlée
Klassisk Créme brulée
Classic Créme brulée

Tortino al cioccolato con crema inglese
Chokladfondant med crema inglese
Chocolate fondant with crema inglese

Mousse al cioccolato bianco con amarena e pepe di szechuan
Vit chockladmousse, körsbär & vit chocklad crumble med szechuan peppar
White chocolate mousse, cherries & white chocolate crumble with szechuan pepper

Selezione di formaggi
Ett urval av Italienska ostar med fikonmarmelad
A selection of Italian cheese, served with fig jam

De flesta desserterna dekoreras med olika sorters bär!
Allergisk? Vänligen fråga vår personal så hjälper vi dig!

LE PIZZE / PIZZA

Alla våra pizzor innehåller mozzarella och solmogna tomater från Napoli (södra Italien) och gräddas i vedeldad ugn.

Pizzan är född i Italien, mer exakt i Napoli. År 1889 skapade kocken Raffaele Esposito, Pizza Margherita för att hedra Italiens drottning Margherita av Savojen. Pizzan garnerades med tomater, mozzarellaost och basilika, som skulle representera färgerna i den italienska flaggan.

OBS! Alla våra pizzor går dessutom att beställa ”A Casa” (Take away) för 120–155 kr

SE MENYN

Le Pizze / Pizza

Margherita
Mozzarella, tomatsås och basilika
Mozzarella cheese, tomato sauce and basil

Vegeteriana
Husets grillade grönsaker
Grilled vegetables

Bussola
Skinka och räkor
Ham and shrimps

Al Tonno
Tonfisk, lök och räkor
Tuna fish, onion and shrimps

Napoletana
Sardeller, oliver och kapris
Anchovies, olives and caper

Quattro Stagioni
Skinka, svamp, räkor och musslor
Ham, mushroom, shrimps and mussels

La Bomba
Stark salami från Kalabrien
Spicy salami from Calabria

Quattro formaggi
Fyra olika sorters ostar
Four different cheeses

Toscana
Portabellosvamp, tryffelost och pinjenötter
Portobello mushroom, truffle cheese and pine nuts

Romagnola
Parmaskinka, ruccola och parmesanost
Parma ham, arugula and parmesan cheese

Pavarotti
Portabellosvamp, oxfilé och béarnaise
Portobello mushroom, beef and béarnaise

Pizza Ernesto
Ruccola, körsbärstomater, getost och pinjenötter
Arugula, tomatoes, goat cheese and pine nuts

Chicchirichi
Kyckling, paprika och vitlöksost
Chicken, pepper and garlic cheese

Fantasia del mare
Scampi, calamari och blåmusslor
Prawns, calamari and mussels

Allergisk? Vänligen fråga vår personal så hjälper vi dig!

Vi ser fram emot att servera dig