LA VERA TRATTORIA ITALIANA - ALLTID HOS ERNESTO CON AMORE!

ANTI PASTI / FÖRRÄTTER

Antipasto (Italienska förrätter) har en självklar plats i det italienska köket, och inleder måltiden som en aptitretare. Hos Ernesto kan du få uppleva dessa smaker som om du vore i Italien, med samma genuinitet och kärlek.

PÅ FÖRRÄTTSMENYN

Antipasti Composizione Ernesto | 165:-
Ett urval av italienska delikatesser.
A variation of Italian cold cuts.

Vitello tonnato | 160:-
Tunt skivad kalvytterfile med tonfiskmajonnäs och kapris.
Thinly sliced veal with tuna mayonnaise and capers.

Carpaccio di manzo | 160:-
Tunt skivad oxfilé med ruccola, hyvlad parmesan och balsamicoreduktion.
Finely sliced beef with arugula, parmesan and balsamic reduction.

Bruchetta alla romana | 95:-
Bruschetta med tomat, basilika, olivolja och rödlök.
Bruschetta with tomato, basil, olive oil and red onions.

Mozzarella di bufala |130:-
Buffelmozzarella med tomat och basilika.
Buffalo mozarella with tomato and basil.

Calamari Fritti | 135:-
Friterade bläckfiskringar med limemajonnäs.
Deep fried calamari with lime mayonnaise.

Baccala mantecato | 130:-
Baccala torsk med ljummen polenta, körsbärstomater, dill och balsamico.
Baccala cod served with polenta, tomatoes, dill and balsamico.

Tartar di manzo tartufata | 175:-
Råbiff med tryffel, rödlök, kapris och dujonsenap.
Tartar with truffle, red onion, caper and dijon mustard.

Zuppetta di seppie e moscardini | 160:-
Soppa med calamari och babybläckfisk.
Soup of calamari and baby squid.

PRIMI PIATTI / PASTARÄTTER

Italienare äter pasta varje dag och de blir aldrig trötta på det. I Italien används pastan som primi piatti dvs innan kött eller fisk.

PÅ PASTAMENYN

Rigatoni con filetto e gorgonzola | 199:-
Rigatoni med oxfilé i en krämig gorgonzolasås.
Rigatoni with filet of beef and gorgonzola sauce.

Scialatelli ai frutti di mare | 199:-
Färsk scialatelli med havets läckerheter i tomatsås. 
Fresh scialatelli with seafood and tomato sauce.

Tagliolini al tartufo e asparagi | 199:-
Tagliolini med tryffelsås och sparris.
Tagliolini with truffel sauce and asparagus.

Lasagna alla bolognese | 160:-
Klassisk lasagne bolognese.
Classic bolognese Lasagna.

Pappardelle ai funghi | 175:-
Pappardelle med svamp i en krämig sås, toppad med parmachips.
Pappardelle with mushroom in a creamy sauce, topped with parma chips.

Tortelloni ai funghi porcini |190:-
Fylld pasta med karl-johansvamp i en salviasås och parmesan.
Filled pasta with mushroom in a sage sauce topped with parmesan.

Fusilli alla rustanica | 175:-
Gratinerad färsk pasta med salsiccia och rökt mozzarella.
Gratinated fresh pasta with salsiccia and smoked mozzarella.

Paccheri al salmone | 185:-
Paccheri med lax i gräddsås med cognac och tomat.
Paccheri pasta with salmon in a sauce of cream with cognac and tomato.

Gnocchi radicchio e scamorza | 170:-
Gnocci med rosésallad och mozzarella.
Gnocchi with rosé salad and mozzarella cheese.

Linguine ai gamberoni | 180:-
Linguine med tigerräkor i het tomatsås.
Linguine with scampi in a spicy tomato sauce.

SECONDI PIATTI / KÖTTRÄTTER

”Il secondi piatti” kan vara en rätt av kött eller fisk och i Italien det äter man efter pastan, tillsammans med ”contorni” som består för det mesta av grönsaker.
Vi på Ernesto använder svenska närproducerade råvaror av bästa kvalité.

PÅ KÖTTMENYN

Filetto Rossini | 350:-
Oxfilé toppad med halstrad anklever, karl-johansvamp och tryffel, serveras med råstekt potatis och skysås.
Fillet of beef topped with seared gras, mushroom and truffle, served with fried potatoes and gravy.

Filetto di manzo su tavoletta | 330:-
Klassisk oxfilé-plankstek, serveras med duschessepotatis, rödvinssky och bearnaise.
Italian tavoletta with grilled fillet of beef served with duchesse potato and gravy.

Bristecca Fiorentina | 325:-
Trancherad ryggbiff på en bädd av ruccola, toppad med pecorino och balsamicovinäger.
Carved beef on a bed of aragula, topped with pecorino cheese and balsamic vinegar.

Agnello in crosta | 298:-
Örtpanerade lammracks på en bädd av aubergin-caponata, serveras med skysås och mandelpotatispuré.
Breaded racks of lamb, plated on a bed of eggplant caponata served with gravy and potato puree.

Saltimbocca alla romana | 240:-
Bankad kalvytterfilé lindad i parmaskinka, serveras med råstekt potatis, vitvinssky och färska primörer.
Thin fillet of veal wrapped with parma ham, glazed vegetables, gravy and fried potatoes.

Fegato al burro e salvia |190 :-
Stekt lever i salviasmör, serveras med potatispuré.
Fried liver in salvia butter, served with potato puree.

Filetto di Renna della casa |360 :-
Renfilé serveras med potatispuré, jordärtskocka, glaserad lök, palsternacka, lingon och skysås.
Reindeer served with potato puree, glazed onion, parsnip, lingon berries and gravy.

Anatra con salsa di prugna |260 :-
Ankbröst med potatiskroketter, serveras med pumpapuré och plommonsås, toppat med knaperstekt bacon.
Duck breast with potato crocuettes, served with puree of pumpkin and plum sauce, topped with crispy bacon.

Risotto Salsiccia e zafferano |190 :-
Risotto med salsiccia och saffran, toppat med proscuttiochips.
Risotto with salsiccia and saffera, topped with proscuttio chips.

SECONDI PIATTI / FISKRÄTTER

”Il secondi piatti” kan vara en rätt av kött eller fisk och i Italien det äter man efter pastan, tillsammans med ”contorni” som består för det mesta av grönsaker.
Vi på Ernesto använder svenska närproducerade råvaror av bästa kvalité.

PÅ FISKMENYN

Stoccafisso alla livornese | 240:-
Torskrygg livornese, tillagad i tomatsås med kapris och oliver, serveras med kokt potatis.
Cod livornese, cooked in tomato sauce with caper and olives, served with potato.

Filetto di Salmone con risotto a limone | 240:-
Stekt laxfilé serveras med citronrisotto, grillade grönsaker och vitvinsås.
Fried salmon served with lemon risotto, grilled vegetables and white wine.

Risotto Gamberi e asparagi | 240:-
Risotto med tigerräkor, grön sparris och blåmusslor, toppas med rosépeppar.
Risotto with prawns, green asparagus and mussels, topped with rosépepper.

DOLCI / DESSERTER

Tira mi sù betyder ungefär ’dra mig upp’, eller mer bildligt ’pigga upp mig’, vilket kommer av att rätten innehåller kaffe och kakao, som båda innehåller uppiggande ämnen.

PÅ DESSERTMENYN

Tiramisù | 120:-
Klassisk Tiramisu.
Classic Tiramisu.

Gelato misto | 80:-
Tre sorters Italiensk glass.
Three kinds of Italian icecream.

Torta Caprese | 115:-
Sockerbakelse fylld med mandel och choklad, serveras med glass.
Sugar pastry filled with almond and chocolate, served with icecream.

Tortino al Pistacchio | 135:-
Pistasch fondant med björbärsglass.
Pistachio fondant served with blackberry icecream.

Latte fritto | 120:-
Friterad smet av mjölk, specialite från sicilien, serveras med vaniljglass.
Deep fried milk, specialite from Sicily, served with vanilla icecream.

Selezione di formaggi | 155:-
Ett urval av italienska ostar med fikonmarmelad.
A selection of Italian cheeses served with fig jam.

LE PIZZE / VÅRA PIZZOR

Alla våra pizzor innehåller mozzarella och solmogna tomater från Napoli (södra Italien) och gräddas i vedeldad ugn.

Pizzan är född i Italien, mer exakt i Napoli. År 1889 skapade kocken Raffaele Esposito, Pizza Margherita för att hedra Italiens drottning Margherita av Savojen.
Pizzan garnerades med tomater, mozzarellaost och basilika, som skulle representera färgerna i den italienska flaggan.

PÅ PIZZAMENYN

 

 

Margherita | 130:-
Mozarella, tomatsås och basilika.
Mozarella cheese, tomato sauce and basil.

Vegetariana | 145:-
Husets grillade grönsaker.
Grilled vegetables.

Siciliana | 150:-
Sardeller, oliver och kapris.
Anchovies, olives and caper.

O sole mio | 160:-
Räkor, lök och tonfisk.
Schrimps, onion and tuna.

Fantasia del mare| 180:-
Scampi, calamari och blåmusslor.
Prawns, calamari and mussels.

Quattro Formaggi |165 :-
Fyra olika sorters ostar.
Four dufferent cheeses.

Tonnata | 175:-
Tunt skivad kalvytterfilé med tonfiskmajonnäs och kapris.
Thinly sliced veal with tuna mayonnaise and capers.

La Bomba | 170:-
Stark salami från Kalabrien.
Spicy salami from Calabria.

Pavarotti| 175:-
Portabellosvamp, oxfilé och béarnaise.
Portabello mushroom, beef and béarnaise.

Romagnola | 180:-
Parmaskinka, ruccola och parmesanost.
Parma ham, arugula and parmesan cheese.

Chicchirichi | 170:-
Kycklingfilé, paprika och aioli.
Chicken, grilled pepper and aioli.

Piccini | 175:-
Pastrami, vitlöksost och körsbärstomater.
Pastrami, garlic cheese and tomato.

Pizza Parmese | 180:-
Gorgonzolaost och parmaskinka.
Gorgonzola cheese and parma ham.

Pizza Toscana | 195:-
Portabellosvamp, tryffelost och pinjenötter.
Portabello mushroom, truffle chese and pine nuts. 

Pizza Genovese | 180:-
Scampi, zucchini och pesto.
Prawns, zucchini and pesto.

Pizza Ernesto | 150:-
Ruccola, gula dadeltomater, hyvlad getostparmesan och pinjenötter.
Arugula, yellow tomatos, goat cheese parmesan and pine nuts.

VINER OCH DRYCKER

Hos Ernesto har du möjligheten att få smaka många olika Italienska vinsorter, noggrant utvalda för att ge dig den smakupplevelse som mat och dryck kan ge.
Vi har viner från hela Italien, vindruvor som är karakteristiska för olika delar av Italien, från söder till norr. Välkommen!

FRÅGA GÄRNA PERSONALEN OM VÅRT UTBUD AV AKTUELLA VINER.

 

Är du vinintresserad? Missa inte våra vinprovningar. RING OSS: 0480-241 00
PÅ DRYCKESMENYN

Husets vita viner
Glas 95:- | Flaska 370:-

Husets röda viner
Glas 95:- | Flaska 370:-

Husets roséviner
Glas 95:- | Flaska 370:-

Husets prosecco
Glas 95:- | Flaska 390:-

BIBITE ANALCOLICHE/ Alkoholfritt

Läsk
35:-

Succo di frutta (Juice)
35:-

Aqua minerale San Pellegrino
49:-/50cl

Aqua minerale San Pellegrino
69:-/100cl

Alkoholfri öl 33cl
39:-

Alkoholfritt vin
45:/glas

Kaffe
25:-

Enkel Espresso
25:-

Dubbel Espresso
30:-

Cappuccino
35:-

Latte
35:-

BIRRE/CIDER

Bryggmästarens 50cl
75:-

Peroni Nastro Azzuro 40cl
75:-

Zlatopramen 50cl
75:-

Brewdog Punk IPA 33cl
62:-

Birra Moretti 65cl
85:-

Peroni Nastro Azzurro 33cl
55:-

Cider 50cl
72:-

APERITIVI & DIGESTIVI 26:-/cl

Martini Rosso

Martini Bianco

Campari Bitter

Amaro Ramazotti

Amaro Averna

Fernet Branca

Gammel Dansk

BRANDY/COGNAC

Martell VSOP
28:-/cl

Hennesy
28:-/cl

Xantè
25:-/cl

Grönstedts Monopole
22:-/cl

Fråga gärna vår personal!

 

WHISKEY

Tullamore
24:-/cl

Coal Ila
32:-/cl

Oban
34:-/cl

Glenmorangie
34:-/cl

Highland Park
34:-/cl

Jack Daniels
28:-/cl

MacAllan
35:-/cl

GRAPPA

Husets Grappa classica
26:-/cl

Vit kvalitetsgrappa
32:-/cl

Lagrad Grappa Barricata
48:-/cl

LIKÖR 26:-/cl

Amaretto

Cointreau

Sambucca

Strega

Frangelico

Baileys

Kahlua

Välkommen in

VARDAGAR

17:00 - 23:00

LÖRDAGAR OCH SÖNDAGAR

13:00 - 23:00

Kontakta oss

TELEFONNUMMER

0480-241 00

E-post

bokning.ernesto@gmail.com

Adress

Södra Långgatan 5, 392 32 Kalmar

Webbsida av Media4you